Voeten verdienen meer aandacht!!

Luister naar je voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan je voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en een pedicure kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Je voeten wassen

Was je voeten dagelijks met handwarm water en met een PH neutrale zeep. Droog je voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen de sokken aan, maar geef de voeten de kans om te drogen.

Voorkom ingegroeide teennagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

-Druk door slecht passende schoenen
-Het verkeerd (te kort) knippen van nagels
-Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van je teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet tè kort. De hoekjes kan je zonodig iets afronden met een vijl. Knip de nagels niet te rond om het ingroeien van te voorkomen.

Laat kloven behandelen

Kloven ontstaan op plekken waar de huid minder elastisch is. Kloven komen meestal voor aan de hiel, vooral als de huid extra droog is.
Je kunt zelf veel doen om kloven te verminderen:

1 x per week vijlen op een droge huid met een voetvijl (in de lengte richting van de kloof)

Het liefst elke dag de voeten insmeren met een voedende crème.

Bezoek met regelmaat een pedicure om overtollig eelt te laten verwijderen zodat het eelt niet te dik wordt en elastisch blijft en ook voetcrème beter in de huid kan trekken.

Schimmelinfectie aan de huid of nagels

Heb je last van een schimmelinfectie aan de huid of nagels? Gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van je voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op 60° om verspreiding van schimmels tegen te gaan.

Je hoeft je er zeker niet voor te schamen, een groot deel van de bevolking heeft er last van. Constateer je een beginnende verkleuring, vaak in een hoekje van de grote teennagel, wacht dan niet lang en raadpleeg een pedicure, deze kan het dan tijdig wegfrezen om erger te voorkomen. Daarna is het van belang om de behandeling te ondersteunen met een anti-schimmel middel voor de huid en nagels en een spray voor in de schoenen om herbesmetting te voorkomen.